Τρεις Μικρές Κακές Συνήθειες που Σκοτώνουν τις Σχέσεις

Οι Άνθρωποι με Αυτά τα 8 Χαρακτηριστικά Προσωπικότητας Δεν Θα σου Ραγίσουν την Καρδιά

Μικρή Κακή Συνήθεια #1: Γκρίνια και Υπενθυμίσεις για τα Καθημερινά

«Μη ξεχάσεις να πάρεις ψωμί», «πλήρωσες το τηλέφωνο;» «είναι σειρά σου να βγάλεις τα σκουπίδια», «μη ξεχάσεις να μου πλύνεις το μπλε πουκάμισο, το χρειάζομαι αύριο», «ακόμα να αλλάξεις τις λάμπες;» κλπ, κλπ., το πιάσατε το νόημα, το έχετε δει το έργο… Φυσικά ως ένα βαθμό για να λειτουργήσει ένα σπιτικό είναι απαραίτητο να συμβάλουν και τα δύο μέλη του ζευγαριού στις δουλειές και να έχουν μια στοιχειώδη μεταξύ τους επικοινωνία για το ποιος θα κάνει τι, αλλιώς θα επέλθει το χάος! Όταν όμως το ένα μέλος επιμένει στις λίστες αυτών που πρέπει να γίνουν, ενώ το άλλος μέλος είναι πιο χαλαρό, τότε δημιουργείται ανισορροπία στη σχέση. Σταδιακά, το άτομο που όλο σπρώχνει, έχει λίστες, απαιτήσεις και πιέζει τον άλλον, παίρνει τον ρόλο του «κακού» και το άλλο μέλος αρχίζει να τον αποφεύγει. Το άτομο που πιέζει δημιουργεί αρνητική αύρα και όλα τα πάρε-δώσε του με τον/τη σύντροφό του γίνονται αρνητικά. Το άτομο που αισθάνεται ότι διαρκώς είναι κάτω από το μικροσκόπιο, ότι όσο και να προσπαθεί πάντα κάτι δε θα έχει κάνει, ότι όλη η σχέση βασίζεται στο αν έχει κάνει τις δουλειές που πρέπει αποξενώνεται συναισθηματικά.

Μικρή Κακή Συνήθεια #2: Αποκλειστική ενασχόληση με το κινητό και τα social media αντί για συζήτηση, όταν το ζευγάρι είναι μαζί.

Το κινητό κοντεύει να γίνει η προέκταση της παλάμης του χεριού μας. Και για πολλούς από εμάς είναι εργαλείο δουλειάς. Όταν όμως είμαστε με τον/τη σύντροφό μας, το να σκαλίζουμε διαρκώς το κινητό, να απαντάμε σε μηνύματα, να κοιτάζουμε το facebook και να ασχολούμαστε με το κινητό αντί με τον άλλον, δεν είναι απλώς εκνευριστικό, είναι και μία ένδειξη ότι δεν ενδιαφερόμαστε και τόσο για το άτομο απέναντί μας και το βάζουμε σε δεύτερη θέση. Σίγουρα, κάποια μηνύματα χρειάζονται άμεση απάντηση. συμβουλές για καλύτερο σεξ Υπάρχουν και πολλά άλλα που δεν είναι επείγοντα. Είναι στο χέρι μας να κάνουμε την επιλογή και να δώσουμε την αμέριστη προσοχή μας στον/τη σύντροφό μας όταν είμαστε μαζί και να περάσουμε το μήνυμα «ενδιαφέρομαι να επενδύσω στη σχέση μας, γι’ αυτό σε ακούω και σου μιλάω και σου αφιερώνω την προσοχή μου».

Μικρή Κακή Συνήθεια #3: Δεν επενδύουν στον ποιοτικό χρόνο μαζί

Πολλά ζευγάρια βρίσκουν τις ισορροπίες στο πώς μοιράζουν τα καθήκοντα και πώς «τρέχουν» το σπίτι καθημερινά, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις τύπου «ποιος θα πάρει τα παιδιά από το σχολείο;», «το ψυγείο είναι άδειο!», «τελείωσε το χαρτί της τουαλέτας», κλπ. Αυτού του είδους η οργάνωση είναι χρήσιμη και απαραίτητη, αλλά δεν είναι το μοναδικό στοιχείο που χρειάζεται ένα ζευγάρι για να είναι καλά. Εξίσου σημαντικό (για να μην πω και ακόμα σημαντικότερο) είναι να μπορεί το ζευγάρι να έχει σε τακτά χρονικά διαστήματα ποιοτικό χρόνο ο ένας με τον άλλον. Από τα μεγάλα και ωραία, το να πάει το ζευγάρι διακοπές μόνο του, για μια βδομάδα ή ένα σαββατοκύριακο, ως τα μικρά, καθημερινά: να επενδύσει σε θετικές συνήθειες και μικροχαρές, όπως να δουν μια ταινία, να πάνε για περπάτημα, ή για καφέ/ποτό, να ξεκινήσουν ένα χόμπι μαζί, κλπ. Για να είναι καλά δυο άνθρωποι μαζί θα πρέπει να περνάνε όμορφα, να έχουν χαρούμενες, ευχάριστες στιγμές, ωραίες εμπειρίες… Τα ζευγάρια χρειάζεται να επενδύουν στις καλές στιγμές για να έχουν στα δύσκολα την υπενθύμιση ότι το «μαζί» είναι όμορφο, παρόλο που υπάρχουν και ζόρια, και προβλήματα, και καθήκοντα. Οι ωραίες στιγμές της ζωής είναι μια υπενθύμιση για τα μέλη του ζευγαριού ότι περνάνε ωραία μαζί, μια υπενθύμιση για ποιο λόγο διάλεξε ο ένας τον άλλον. Και όταν το ζευγάρι είναι καλά και επενδύει χρόνο στον εαυτό του, τότε μειώνονται οι εντάσεις, η δυσαρέσκεια και οι καυγάδες και όλη η οικογένεια έχει θετικό κλίμα! Για περισσότερα άρθρα, συμβουλές και συζήτηση, επισκεφθείτε την επαγγελματική μου σελίδα στο Facebook  και κάνετε like καθώς και το προσωπικό μου website και blog Διαλέξτε Αγάπη, Ηρεμία, Χαρά! Δρ. Λίζα
Όλα του γάμου δύσκολα λύσεις για πετυχημένο γάμο
Στο βιβλίο Όλα του Γάμου Δύσκολα θα διαβάσετε πρακτικές εφαρµόσιµες λύσεις για έναν πετυχηµένο γάµο.
Ψάχνεις τη σχέση που σου αξίζει; Να βρεις τον άνθρωπό σου;
Στο βιβλίο Σχεσεις: Βρες τον άνθρωπο που ονειρεύεσαι δείχνω µε απλό τρόπο και συγκεκριµένα βήµατα πώς να ξεκινήσεις να γνωρίζεις ανθρώπους και να ξεκινήσεις να βγαίνεις ραντεβού, µέχρι να βρεις το κατάλληλο άτοµο. Μην περιµένεις, κάνε το πρώτο βήµα για να βρεις τη σχέση που σου αξίζει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *