Οι 30 Σούπερ Δυνάμεις της Σύγχρονης Γυναίκας

Έκανα μια μικρή συλλογή από θετικά χαρακτηριστικά που έχει η σύγχρονη γυναίκα. Τα διάλεξα με βάση ερευνητικά στοιχεία αλλά και την εμπειρία μου από τους ανθρώπους που με επισκέπτονται στο γραφείο μου και συμμετέχουν στις ομάδες που κάνω.

Δοκίμασε να εφαρμόσεις ένα από αυτά κάθε μέρα. Πρόσεξε όμως, όχι… εκπτώσεις! Από το πρωί που θα σηκωθείς, ως το βράδυ που θα πας για ύπνο, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά και να αποφασίζεις και να συμπεριφέρεσαι με βάση αυτό! Ακόμα καλύτερα, αν σημειώσεις το χαρακτηριστικό σε ένα χαρτί και το έχεις μαζί σου σαν υπενθύμιση.

1. Έχει ηγετικές ικανότητες: ξέρει να διευθύνει το σπιτικό της, την οικογένειά της, την εργασία της. Γνωρίζει τη δύναμή της και την ικανότητά της να δίνει το καλό παράδειγμα, να επηρεάζει τους άλλους και να «τακτοποιεί» τη ζωή της- και αξιοποιεί αυτά τα θετικά στοιχεία.

2. Έχει μέσα της καλοσύνη: ξέρει να χαμογελάει, να λέει μια καλή κουβέντα, να μην κουτσομπολεύει.

3. Είναι αποφασιστική: Παίρνει αποφάσεις και τις τηρεί. Έχει σταθερότητα και χαράζει την πορεία της χωρίς να φοβάται για το τι θα πουν οι άλλοι.

4. Έχει σταθερές αξίες: Πιστεύει στο καλό, το σωστό και το δίκαιο και πράττει ανάλογα, ακόμα και αν δεν την βλέπουν.

5. Έχει οικολογική συνείδηση: Ανακυκλώνει, μαζεύει τα σκουπίδια της όταν είναι στη φύση, προστατεύει το φυσικό περιβάλλον με μικρούς τρόπους. Δε θα πετάξει το αποτσίγαρο ή την τσίκλα κάτω ποτέ.

6. Έχει αυτογνωσία. Ξέρει τα προτερήματα και τα ελαττώματά της και ενώ προσπαθεί να βελτιώσει τα αδύναμά της σημεία, φροντίζει να αξιοποιεί τα δυνατά της σημεία καθημερινά.

7. Σκέφτεται πριν μιλήσει: Δεν κρατάει σκορ, δε βιάζεται να απαντήσει και σκέφτεται το αν το σχόλιο της θα βοηθήσει ή θα βάλει τρικλοποδιά στον συνομιλητή της. Σέβεται τον άλλον και εκφράζει τη γνώμη της με ειλικρίνεια και θετικό τρόπο.

8. Είναι η καλύτερη έκδοση του εαυτού της: Μία κυρία δεν υποτιμάει την ομορφιά της, τα χαρίσματα ή το μυαλό της για να ευχαριστήσει τους γύρω της. Αντίθετα, είναι ο καλύτερός της εαυτός και αυτό απελευθερώνει και τις άλλες γυναίκες να κάνουν το ίδιο.

9. Έχει θετική σκέψη: Βλέπει τα πράγματα θετικά, κοιτάζει τις λύσεις και όχι τα προβλήματα και έχει ενεργητική και δυναμική στάση απέναντι στη ζωή.

10. Μιλάει θετικά. Σκέφτεται και μιλάει θετικά στον εαυτό της, στον εσωτερικό της μονόλογο, αλλά και στους ανθρώπους γύρω της. Ξέρει ότι τα λόγια της αντανακλούν το περιεχόμενο του νου και της καρδιάς της.

11. Είναι κλασάτη και αξιοπρεπής στον τρόπο που παρουσιάζεται στα σόσιαλ μίντια. Δε μειώνει ούτε γελοιοποιεί άλλους. Βάζει λάικς στα ποστ των φίλων της, μοιράζεται κατάλληλα το σωστό περιεχόμενο, ταγκάρει τους φίλους της στις φωτογραφίες και απαντά στα σχόλια τους.

12. Είναι φιλόξενη. Χωρίς να γίνεται σκλάβα κανενός, το έχει μέσα της να κάνει τους ανθρώπους γύρω της να νιώθουν επιθυμητοί και ευπρόσδεκτοι. Η φιλοξενία δεν είναι απλώς τυπική, στο σπίτι της, αλλά κυρίως ψυχολογική, στην καρδιά της.

13. Έχει αυτοέλεγχο. Μπορεί να ρυθμίζει τον εαυτό της χωρίς να έχει εξωτερική βοήθεια. Έτσι, δεν πίνει για να πνίξει τον πόνο της και δεν τρώει υπερβολικά για να διαχειριστεί το συναισθηματικό της κενό.

14. Βάζει όρια. Είναι καλή και έχει καλοσύνη στην καρδιά της, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι γίνεται χαλί να την πατήσουν. Ξέρει πότε μία κατάσταση γίνεται επικίνδυνη για την ψυχική της υγεία και αποχωρεί.

15. Δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον για τους άλλους. Ρωτάει, θυμάται λεπτομέρειες για τη ζωή των οικείων της, επικοινωνεί μαζί τους σε σταθερή βάση και όχι μόνο όταν χρειάζεται κάτι. Όταν γνωρίζει κάποιον δεν περιαυτολογεί, αλλά ενδιαφέρεται να γνωρίσει πραγματικά τον συνομιλητή της.

16. Ξέρει να διαφυλάσσει τη δύναμή της: Γνωρίζει ότι δεν είναι πάντα δυνατό να έχει αρμονικές σχέσεις με όλους τους ανθρώπους γύρω της, οπότε όταν αναγνωρίζει τοξικότητα ή προβληματικές συμπεριφορές από άλλους δεν πέφτει στην παγίδα του να τσακωθεί μαζί τους, γιατί ξέρει ότι έτσι χάνει τη δύναμή της και την καλή της διάθεση. Αφήνει λοιπόν κάποια πράγματα να «πέσουν χάμω» και προχωράει μπροστά.

17. Είναι αυθεντική. Μπορεί να εμπνέεται από ανθρώπους, πράγματα και καταστάσεις γύρω της, να έχει κάποιον μέντορα που θαυμάζει ή κάποιο άτομο που θέλει να του μοιάσει, αλλά δεν αντιγράφει κάποιον άλλο, είναι ο αυθεντικός της εαυτός.

18. Δεν είναι κολλημένη στο παρελθόν. Αναγνωρίζει τα λάθη ή τις άστοχες επιλογές που έκανε στο παρελθόν, αλλά αντί να αυτομαστιγώνεται προσπαθεί να μάθει από την εμπειρία της και να χαράξει έναν καλύτερο δρόμο στο παρόν και το μέλλον

19. Ξέρει να κάνει χώρο στον άλλον. Χωρίς να αφήνει να την καταπατάνε, ξέρει πότε να κάνει χώρο στον άλλο για να δείξει τα ταλέντα και τις δυνατότητες του, να τον αφήσει να λάμψει χωρίς να τον επισκιάσει ή να προσπαθήσει να φανεί η ίδια.

20. Είναι ευέλικτη. Έχει κοινωνική ευελιξία και προσαρμόζεται σε διάφορες καταστάσεις χωρίς να θεωρεί ότι χάνει τον εαυτό της ή το κύρος της.

21. Υπολογίζει τους άλλους. Είτε πρόκειται για τις επιθυμίες, τις ανάγκες, τη γνώμη ή τη διαφορετικότητα του άλλου, είναι ανοιχτή και υπολογίζει το άτομο απέναντι της. Δεν κοιτάει μόνο τον εαυτό της, αλλά παίρνει υπόψη της και τι επιθυμεί το άλλο άτομο.

22. Φοράει ό,τι αγαπάει. Είναι περιποιημένη και καθαρή, αλλά δε νιώθει υποχρεωμένη να φοράει μόνο τακούνια και φορέματα. Ντύνεται ανάλογα με τις ανάγκες και τη διάθεσή της και δε χρειάζεται να δικαιολογηθεί σε κανέναν για τις επιλογές της.

23. Επενδύει στην αυτοφροντίδα. Γνωρίζει ότι δεν είναι εγωιστικό το να φροντίζει τον εαυτό της. Ίσα-ίσα, φροντίζοντας τον εαυτό της μπορεί να δώσει περισσότερα στους αγαπημένους της. Κοιμάται, τρέφεται σωστά, έχει βάλει κίνηση και φυσική άσκηση στη ζωή της, διαχειρίζεται το στρες της και καλλιεργεί θετική και αισιόδοξη στάση.

24. Έχει ανοιχτό πνεύμα. Επενδύει στη γνώση, την καλλιέργεια και τη βελτίωση του εαυτού της. μαθαίνει νέα πράγματα και είναι ανοιχτή στις αλλαγές και τη διαφορετικότητα.

25. Έχει καλή επικοινωνία με τους γύρω της. Ξέρει να συμμετέχει σε μία συζήτηση όχι μόνο εκφέροντας την άποψή της, αλλά ακούγοντας με προσοχή τον συνομιλητή της. Δεν τσακώνεται, δε προσφέρει συμβουλές, δε σκέφτεται τι θα απαντήσει όσο μιλάει ο άλλος. Ακούει με τα αυτιά και την ψυχή της και είναι συναισθηματικά παρούσα.

26. Δίνει ευκαιρίες. Δεν είναι απόλυτη, δίνει τόσο στον εαυτό της όσο και στους άλλους ευκαιρίες. Μαθαίνει από τα λάθη της και τα συγχωρεί στην ίδια και τους άλλους.

27. Πιστεύει ότι καθένας έχει το δικαίωμα να ζήσει τη ζωή του όπως επιθυμεί. Δεν είναι ελεγκτική και δεν προσπαθεί να επιβάλει με το ζόρι την άποψη της στους αγαπημένους της ανθρώπους. Ζει τη ζωή της όπως η ίδια θεωρεί καλό και επιτρέπει στους άλλους να κάνουν το ίδιο.

28. Έχει το θάρρος της γνώμης: Εκφράζει τις απόψεις της, επιχειρηματολογεί και αν ακόμα είναι μειοψηφία δε διστάζει να τοποθετηθεί. Επίσης, ξέρει να λέει «όχι» εκεί που πρέπει για να προστατέψει τον εαυτό της.

29. Πιστεύει στη δικαιοσύνη: Διαχωρίζει το σωστό από το λάθος και φροντίζει να ακολουθεί το σωστό και δίκαιο στη ζωή της και τις σχέσεις της με τους άλλους. Δεν αδικεί συναισθηματική ή ηθικά τους ανθρώπους γύρω της.

30. Είναι ειλικρινής. Λέει την αλήθεια, εκφράζει τη γνώμη της με σταθερότητα και συνέπεια και δεν αλλάζει προκειμένου να ευχαριστήσει τον συνομιλητή της. Παράλληλα, διατηρεί τον σεβασμό της προς τον συνομιλητή της και φροντίζει η ειλικρίνειά της να μην πληγώσει τον άλλον, αλλά να τον βοηθήσει.


Θέλεις να γίνεις η καλύτερη έκδοση του εαυτού σου; Ίσως να σε ενδιαφέρει το σεμνάριό μου “Believe in you: Γυναικεία Ψυχολογική Ενδυνάμωση”

Σε 4 μόνο συνεδρίες θα μάθεις Πώς να ανακαλύψεις και να εκτιμάς τα δυνατά σου σημεία,  να νιώθεις χαρούμενη και σε εσωτερική ισορροπία και πώς να απελευθερώσεις την εσωτερική σου δύναμη.

Μάθε περισσότερα εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *