7 Μυστικά που μοιράζονται οι Χαρούμενες Οικογένειες

στο σπίτι με παιδί
 1. Μαμάδες, μπαμπάδες και παιδιά στην οικογένεια δείχνουν την αγάπη τους με λόγια και έργα. Αγκαλιαστείτε, φιληθείτε, πέστε «σε αγαπώ»! Συχνά γονείς και παιδιά θεωρούν την παρουσία των άλλων δεδομένη και ξεχνάνε να πούνε «σε αγαπώ» ή να δείξουν την αγάπη τους με μια αγκαλιά. Αυτό όμως είναι τόσο σημαντικό!
 2. Έχουν χιούμορ, λένε αστεία, γελάνε όλοι μαζί. Μια δόση γέλιου είναι το καλύτερο αντίδοτο στο στρες, το άγχος και τις στεναχώριες της καθημερινότητας. Γονείς και παιδιά ‘δένονται’ συναισθηματικά και έτσι μαθαίνουν να διαχειρίζονται και τα δύσκολα.
 3. Τρώνε ένα γεύμα καθημερινά μαζί, συζητάνε και μοιράζονται τα νέα τους. Ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας! Χωρίς πίεση, μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τα νέα τους, τις σκέψεις, τα συναισθήματά τους, το πώς πέρασαν τη μέρα τους. Έτσι οι γέφυρες επικοινωνίας είναι ανοιχτές, ακόμα και όταν τα θέματα συζήτησης είναι δύσκολα.
 4. Μοιράζονται τις χαρές, τις δουλειές, τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις. Ένα σημαντικό στοιχείο που δένει τα μέλη της οικογένειας είναι να μοιράζονται τις χαρές τους και να χαίρονται ο ένας με τα επιτεύγματα του άλλου. Παράλληλα όμως, χωρίς γκρίνια μοιράζονται και τις δουλειές και βοηθάνε ο ένας τον άλλον.
 5. Έχουν καλή διάθεση. Γονείς και παιδιά έχουν πολλούς λόγους να αγχωθούν, να στρεσαριστούν, να εκνευριστούν ή να θυμώσουν. Όμως, οι χαρούμενες οικογένειες ξέρουν να διαχειρίζονται τα αρνητικά συναισθήματά τους και τελικά να τα βάλουν στην άκρη και να καλλιεργήσουν καλή διάθεση και θετική ατμόσφαιρα στο σπίτι.
 6. Βρίσκουν λύσεις αντί να βρίσκουν προβλήματα. Ειδικά στην εποχή της οικονομικής κρίσης, τα προβλήματα είναι πολλά. Ωστόσο, οι χαρούμενες οικογένειες ψάχνουν και βρίσκουν λύσεις στα προβλήματά τους, χαίρονται με τα όσα καλά έχουν και αποφεύγουν να γκρινιάζουν και να παραπονιούνται διαρκώς.
 7. Έχουν να πουν κάτι θετικό και καλό ο ένας στον άλλον. Αντί να λένε διαρκώς ‘όχι’ και ‘μη’ οι γονείς, αντί τα παιδιά να ζητάνε διαρκώς, μικροί και μεγάλοι έχουν μάθει να κάνουν κομπλιμέντα και να λένε κάτι θετικό ο ένας στον άλλον.

  Διαβάστε περισσότερα tips και συμβουλές στα βιβλία μου που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις mamaya από τη νέα σειρά με τίτλο «Καταπληκτική μαμά»

  ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΜΑΜΑ: ΓΙΑ ΜΑΜΑΔΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ 0-12 ΜΗΝΩΝ

  ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΜΑΜΑ: ΓΙΑ ΜΑΜΑΔΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ 1-3 ΕΤΩΝ

  ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΜΑΜΑ: ΓΙΑ ΜΑΜΑΔΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ 3-6 ΕΤΩΝ

  ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΜΑΜΑ: ΓΙΑ ΜΑΜΑΔΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ 6-9 ΕΤΩΝ
  vivlio, psyxologia, liza, varvogli, mamayabooks, aytovoithia,
  ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΜΑΜΑ: ΓΙΑ ΜΑΜΑΔΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ 9-12 ΕΤΩΝ

  Καταπληκτική μαμά 9-12

  ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΜΑΜΑ: ΓΙΑ ΜΑΜΑΔΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ 12-18 ΕΤΩΝ

  Καταπληκτική μαμά για μαμάδες με παιδιά 12-18 ετών

One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *